Surowy Miód Lipowy 2024 (łatwy do smarowania) od Pszczelarza Apiterapeuty 900g nigdy niepodgrzewany
Administratorem danych osobowych jest Miód Dobry!. Przetwarzamy je w celu przesłania odpowiedzi na zapytanie. Więcej informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych znajduje się w polityce prywatności.
Opis
Łukasz Karol Uliasz, mimo względnie młodego wieku, reprezentuje "starą szkołę pszczelarską", wg której naturalny miód, to jest zawsze dobry miód (to samo usłyszeliśmy od pszczelarza z ponad 50-letnim doświadczeniem). Mniejsza o to, co tam pszczoła naniosła. Dlatego nie przywiązuje wielkiej wagi do różnych odmian gatunkowych miodu. Po prostu wybiera miód z ula wraz z upływem sezonu: majowy, czerwcowy, lipcowy, sierpniowy.
Czy w lipcu wyjdzie lipowy? Wyjdzie, co natura da. W tym roku (2024) w tej pasiece lipowy wyszedł już w czerwcu! (W niektórych regionach kraju rośliny kwitły ze dwa tygodnie wcześniej, niż zazwyczaj).
Nie jest to wielce aromatyczna lipa, ale bardzo smaczny i w smaku czuć, że lipowy. (Zdarzały nam się miody odmianowe bardzo aromatyczne, ale w smaku słabo wyczuwalna odmiana oraz przeciwnie - słabo pachnące, ale posiadające intensywny dla danej odmiany smak. Ani my, ani pszczelarze nie wiemy, dlaczego czasem wychodzi jedno, czasem drugie, a czasem miód ma zarówno mocny aromat, jak i mocny smak).
Miód rozlany do słoików zaraz po zebraniu, nigdy niepodgrzewany. Co ciekawe, w naturalny sposób skrystalizował na miękko. Jest łatwy do smarowania, chociaż nie był kremowany (czasem natura daje taki miód).
Łukasz Karol Uliasz to kontynuator wieloletniej tradycji pszczelarstwa w swojej rodzinie. To również specjalista medycyny naturalnej, apiterapii, ziołolecznictwa, naturopatii, dietetyki, irydologi i historii medycyny (!) Wykłada na uczelniach zarówno w Polsce jak i za granicą.
Metryczka miodu
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Zyskaj 10% dodatkowego rabatu!
Zapisz się na nasz newsletter i otrzymasz kod rabatowy. Zniżki sumują się! Kliknij po szczegóły.