Surowy Miód Wielokwiatowy Kremowany Dziedzictwo Kulinarne Warmii 1100g
Słodki, delikatny, o konsystencji kremu czekoladowego.
Administratorem danych osobowych jest Miód Dobry!. Przetwarzamy je w celu przesłania odpowiedzi na zapytanie. Więcej informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych znajduje się w polityce prywatności.
Opis
Słodki, delikatny, o konsystencji kremu czekoladowego. Tak najlepiej określić konsystencję tego miodu kremowanego. (Są różne metody kremowania i poddane kremowaniu miody różnie się zachowują. Dla przykładu kremowany wielokwiat od Chachuły jest nadal zbity - chociaż zdecydowanie dużo bardziej miękki, niż niekremowany - jak masło. Zaś kremowany rzepak Drahimski jest nieco bardziej "płynny" (o konsystencji musu), niż ten tutaj bestseller z Pasieki Różanej.
Miód wielokwiatowy kremowany to jeden z najpopularniejszych miodów Pasieki Jacka Portalskiego. Zdobył sobie wielu wielbicieli mniej i bardziej znanych (wśród których jest Karol Okrasa).
Jego atutami są również delikatny kwiatowy aromat (chociaż to może zależeć od partii) i wyjątkowy smak (to chyba zasługa odrobiny spadzi liściastej). Jest naprawdę przepyszny!
Pasieka Różana formalnie jest członkiem Dziedzictwa Kulinarnego Warmii Mazur i Powiśla od 25 lutego 2020 roku. Natomiast tradycja pszczelarstwa w tej rodzinie sięga daleko wstecz (jak widać choćby na załączonym obrazku).
Metryczka miodu
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Zyskaj 10% dodatkowego rabatu!
Zapisz się na nasz newsletter i otrzymasz kod rabatowy. Zniżki sumują się! Kliknij po szczegóły.