Surowy Miód z Cytryną (odkwaszający organizm) 400g kremowany
Miód z cytryną – odkwaszający organizm! Idealny na sezon katarowo-grypowy.
Administratorem danych osobowych jest Miód Dobry!. Przetwarzamy je w celu przesłania odpowiedzi na zapytanie. Więcej informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych znajduje się w polityce prywatności.
Opis
Miód z cytryną – odkwaszający organizm! Idealny na sezon katarowo-grypowy.
Wspaniała pasieka, która istnieje od 1908 roku. Wszystkie prace (zaledwie 20 uli) są wykonywane ręcznie. Miód z tej pasieki nie jest cedzony przemysłowo, lecz tradycyjnie. Oznacza to, że w górze słoika miód wytrąca pyłek pszczeli, drobinki wosku. Wszystko to, co znajduje się w górnej partii miodu jest jadalne i jest jego naturalnym bogactwem.
W tym roku spóźniliśmy się na ich miód majowy i odsklepinowy. Ale z późniejszego miodobrania pani Ewa, która od dziecka interesuje się roślinami leczniczymi (poza pasieką Budenkowie prowadzą także gospodarstwo ogrodnicze i mają sporą liczbę roślin miododajnych, ozdobnych oraz leczniczych) przygotowała dla nas unikalne mieszanki. Atrakcyjne zarówno pod względem smakowym, jak i zdrowotnym.
Jedną z nich jest naturalny miód połączony z liofilizowaną cytryną – odkwaszający organizm!
Cytryna pomimo kwaśnego smaku ma odczyn zasadowy. Skutecznie odkwasza i alkalizuje nasz organizm. Cytryna obniża poziom zakwaszenia krwi i redukuje poziom kwasowej glukozy.
Miód z dodatkiem liofilizowanej cytryny może okazać się dobrze tolerowany przez osoby, które na co dzień nie mogą jeść miodu ponieważ borykają się z nadkwaśnością treści żołądka. Cierpią z powodu refluksu, zgagi…. Oczywiście wszystko zależy od indywidualnych właściwości danego organizmu. Warto jednak spróbować czy ten wspaniały produkt w tej formie nadaje się i dla Ciebie.
Zasilanie twojego układu pokarmowego miodem z cytryną poprawi pracę wątroby poprzez stymulację produkcji żółci.
Miód ponadto wspomaga leczenie wrzodów żołądka i dwunastnicy.
– Jest też stosowany w stanach zapalnych błony śluzowej jelita cienkiego i grubego, poprawia
funkcjonowanie pęcherzyka żółciowego, wpływa na trawienie tłuszczów, niweluje zgagę, nudności, kwaśne odbijanie i wzdęcia, ma zastosowanie w zaparciach, ale również w chronicznych biegunkach (Źródło)
Tyle dobra w tak prostym połączeniu – miód i cytryna:
Bogate źródło witaminy C, która wspiera odporność i łagodzi przebieg infekcji. Przecież nasze babcie od dawna stosowały miód z dodatkiem soku z cytryny gdy cię przewiało, przeziębiłeś się, miałeś katar, kaszel, czy trzeba było wzmocnić odporność.
Dodanie do miodu cytryny, która posiada w swoim składzie rutynę uszczelnia naczynia krwionośne oraz poprawia stan skóry (wzmacnia syntezę kolagenu, przez co przyśpiesza regenerację).
Łagodzenie objawów alergii. W owocach cytryn znajduje się – hesperydyna, która redukuje kwasowe
toksyny wywołujące reakcje alergiczne.
Miód z cytryną posiada działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze. Reguluje ciśnienie krwi, a także
ma działanie przeciwdepresyjne, zwalcza stres i zaburzenia układu nerwowego
(Źródło)
Cytryna liofilizowana razem ze skórką regularnie spożywanie eliminuje złośliwe komórki występujące
przy 12 typach raka, na przykład w przypadku nowotworu piersi, płuc i okrężnicy. Warto stosować ją również w profilaktyce przeciwnowotworowej. (Źródło)
Skład:
Miód naturalny - 98%
Cytryna liofilizowana- 2%
Metryczka miodu
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Zyskaj 10% dodatkowego rabatu!
Zapisz się na nasz newsletter i otrzymasz kod rabatowy. Zniżki sumują się! Kliknij po szczegóły.