Pierzga w Miodzie (niepodsuszana!) z Mazowieckiego Parku Krajobrazowego 500g plus 525g miodu
Hit dla zdrowia! Naturalna pierzga pszczela z Mazowieckiego Parku Krajobrazowego zakonserwowana miodem.
Administratorem danych osobowych jest Miód Dobry!. Przetwarzamy je w celu przesłania odpowiedzi na zapytanie. Więcej informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych znajduje się w polityce prywatności.
Opis
Pół kilograma naturalnej pierzgi pszczelej z Mazowieckiego Parku Krajobrazowego - ale uwaga, niepodsuszanej! - zalane miodem akacjowym (ponad pół kilograma miodu).
Na razie dojechało 12 sztuk, ale wkrótce będzie więcej (niedługo będzie też wiadomo, jakie w ogóle zbiory pierzgi w tej pasiece).
Pierzga to ukwaszony przez pszczoły pyłek pszczeli. Jest bogatsza w swym składzie od pyłku o enzymy trawienne, miód, inhibiny, kwasy organiczne i witaminy B, E i K.
Wartość lecznicza pierzgi jest przez to wyższa niż samego pyłku.
Zwykle pierzga, tak jak pyłek, jest podsuszana - aby nie uległa zepsuciu. Ta nie była podsuszana, ponieważ przed zepsuciem chroni ją miód, którym jest zalana.
Pierzga:
- wzmacnia apetyt,
- reguluje przemianę materii,
- działa odtruwający na wątrobę i ułatwia odnawianie jej tkanki,
- podnosi odporność zakażenia,
- działa uspokajająco,
- wzmacnia system nerwowy,
- wspomaga leczenie depresji,
- działa antyalergiczne,
- przeciwmiażdżycowo,
- wspomaga leczenie nadciśnienia,
- leczy stany zapalne,
- reguluje trawienie,
- wspomaga leczenie choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy,
- pomaga obniżyć poziom cukru we krwi,
- działa przeciwzapalnie.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Zyskaj 10% dodatkowego rabatu!
Zapisz się na nasz newsletter i otrzymasz kod rabatowy. Zniżki sumują się! Kliknij po szczegóły.