Surowy Miód Gryczany z Mazur 1000g rozlewany na zimno
Zapytaj o produkt

Administratorem danych osobowych jest Miód Dobry!. Przetwarzamy je w celu przesłania odpowiedzi na zapytanie. Więcej informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych znajduje się w polityce prywatności.
Opis
Kurpiowski Mistrz Pszczelarstwa Mirosław Pędzich wywozi swoje pszczoły w okolice Nidzicy, aby pozyskać miód gryczany.
Pan Pędzich uważa jakiekolwiek podgrzewanie miodu (nawet do temperatury około 42 stopni) za barbarzyństwo. Jego miód jest więc rozlewany do słoików zaraz po zbiorach. Potem klient nie ma już wyboru gramatury. Są, jakie zostały rozlane i kropka.
Ostatni raz miód gryczany od Pędzicha mieliśmy kilka lat temu. Już nie pamiętam: dwa lub trzy? W 2021 dojechało 60kg i więcej nie będzie. W 2022 wyszedł średni, jeśli idzie o jego gryczaność. Z tego powodu, jak również z powodu powyżki, mamy tylko skrzynkę, tylko dla fanów miodów od Pędzicha. W 2024 roku całkiem dobra ciemna aromatyczna gryka (chociaż bywała z tej pasieki mocniejsza).
Metryczka miodu


Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Wystaw opinię o produkcie
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinie. Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne).
Zyskaj 10% dodatkowego rabatu!
Zapisz się na nasz newsletter i otrzymasz kod rabatowy. Zniżki sumują się! Kliknij po szczegóły.