Pyłek Pszczeli Rzepakowy z Pomorskiego 170g
W pyłku rzepakowym wykryto sterol brassinolid, który powoduje śmierć komórek raka prostaty.
Zapytaj o produkt
Administratorem danych osobowych jest Miód Dobry!. Przetwarzamy je w celu przesłania odpowiedzi na zapytanie. Więcej informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych znajduje się w polityce prywatności.
Opis
Pyłek pszczeli dostępny na rynku jest najczęściej wielokwiatowy. Nawet jeśli pszczoła zebrała więcej pyłków z jakiegoś konkretnego pożytku, pszczelarze zwykle sprzedają pyłek "jak leci". Raz kupisz jaśniejszy, raz ciemniejszy. Co tam się nasypało do słoika.
Tutaj mamy wyjątek. Pyłek niemal wyłącznie (na tyle, na ile w praktyce jest to możliwe) rzepakowy.
Chociaż ogólnie pyłek kwiatowy jest naturalną multiwitaminą (wartościami odżywczymi przewyższa miód!), mamy niedostatek badań na temat oddziaływania konkretnych odmian pyłku. Co można powiedzieć o rzepakowym?
DUŻA zawartość związków polifenolowych (poprawiają trawienie i zdrowie mózgu, chronią przed chorobami serca, cukrzycą typu 2, a nawet niektórymi nowotworami).
DUŻA zawartość flawonoidów (działają uszczelniająco i wzmacniająco na naczynia krwionośne, poprawiają krążenie krwi i pracę serca).
NAJWYŻSZE właściwości przeciwutleniające (produkty o najwyższych właściwościach antyoksydacyjnych wymiatają wolne rodniki i chronią organizm przed reaktywnymi formami tlenu, znajdują zastosowanie w profilaktyce choroby miażdżycowej).
W pyłku rzepakowym wykryto sterol brassinolid, który powoduje śmierć komórek raka prostaty.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Wystaw opinię o produkcie
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinie. Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne).
Zyskaj 10% dodatkowego rabatu!
Zapisz się na nasz newsletter i otrzymasz kod rabatowy. Zniżki sumują się! Kliknij po szczegóły.