Surowy Miód Sierpniowy od Pszczelarza-Apiterapeuty 1000g (nigdy niepodgrzewany)
Administratorem danych osobowych jest Miód Dobry!. Przetwarzamy je w celu przesłania odpowiedzi na zapytanie. Więcej informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych znajduje się w polityce prywatności.
Opis
Łukasz Karol Uliasz, mimo względnie młodego wieku, reprezentuje "starą szkołę pszczelarską", wg której naturalny miód, to jest zawsze dobry miód (to samo usłyszeliśmy od pszczelarza z ponad 50-letnim doświadczeniem). Mniejsza o to, co tam pszczoła naniosła. Dlatego nie przywiązuje wielkiej wagi do różnych odmian gatunkowych miodu. Po prostu wybiera miód z ula wraz z upływem sezonu: majowy, czerwcowy, lipcowy, sierpniowy. Czy w lipcu wyjdzie lipowy? Wyjdzie, co natura da.
Ten miód tutaj, sierpniowy, jest akurat z przewagą nawłoci. Czuć to w zapachu, w smaku. Widać było po konsystencji (było, bo już skrystalizował) nawłociowy ma ciut więcej wody. Jest w normie, niewiele ponad 18% (norma to 20%), ale i tak najlepiej zwłaszcza taki miód przechowywać z temperaturze poniżej 18 stopni Celsjusza. A może nawet w lodówce. (W cieple grozi mu fermentacja).
Miód rozlany do słoików zaraz po zebraniu, nigdy niepodgrzewany.
Łukasz Karol Uliasz to kontynuator wieloletniej tradycji pszczelarstwa w swojej rodzinie. To również specjalista medycyny naturalnej, apiterapii, ziołolecznictwa, naturopatii, dietetyki, irydologi i historii medycyny (!) Wykłada na uczelniach zarówno w Polsce jak i za granicą.
Metryczka miodu
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Zyskaj 10% dodatkowego rabatu!
Zapisz się na nasz newsletter i otrzymasz kod rabatowy. Zniżki sumują się! Kliknij po szczegóły.