Surowy Miód Spadziowy Iglasty Jodłowy z dom. nawłoci 1000g
Przepyszny wartościowy rarytas z Podkarpacia. Było tylko 59 słoików!
Administratorem danych osobowych jest Miód Dobry!. Przetwarzamy je w celu przesłania odpowiedzi na zapytanie. Więcej informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych znajduje się w polityce prywatności.
Opis
Z Podkarpackiej pasieki z kilkudziesięcioletnią historią mamy w tym roku wspaniałe miody spadziowe iglaste jodłowe. Pierwsza dostawa była z trzech miodobrań. Ten jest z drugiej dostawy i dojechało go tylko 59 słoików.
Pochodzi również z dzikiej okolicy Magurskiego Parku Narodowego. Aczkolwiek... nie tylko.
Komórki plastra powinny być zasklepione, abyśmy mogli cieszyć się w pełni dojrzałym miodem. A tutaj nie były i nie mogłyby być ze względu na pogodę. Żeby ocalić efekt dotychczasowej pracy pszczół, właściciel pasieki zdecydował się na przewiezienie uli na drugie pasieczysko (Zimna Woda pod Jasłem). Tam właśnie nektarowała nawłoć. Dzięki temu pszczoły mogły dokończyć miód i zasklepić komórki plastrów.
A my mamy doskonały miód spadziowy (przewodność 1,15 mS!) z wyraźną domieszką nawłoci (dodaje ona kwaskowatości i w ogóle smaczku). Dwa miody o najwyższych właściwościach antybiotycznych w jednym!
Czyli smakowo i zdrowotnie mega połączenie. (Chociaż czuć, że to nie jest wyłącznie spadź; jeśli to dla Ciebie minus, wtedy lepszym wyborem będzie albo ten z Podkarpacia, albo ten z Pienin).
(Rozlany do słoików od razu, tj. nigdy niepodgrzewany. Cały zbiór dojechał wyłącznie do nas).
Metryczka miodu
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Zyskaj 10% dodatkowego rabatu!
Zapisz się na nasz newsletter i otrzymasz kod rabatowy. Zniżki sumują się! Kliknij po szczegóły.